Friday, May 14, 2010

Testimoni

1. Peringkat mula isian penuh tangki RM100 kereta saya jenis Toyota WISH 1.8 hanya dapat 568KM je. Isian kedua dan berikutnya boleh dapat sehingga 600++KM tapi terkejut gak isian terbaru ni boleh dapat 725KM perjalanan, itu pun bawa dlm 130-140 km/j gak. Audio mmg best bunyi, tak yah tambah power m. Fazli

2. Pertama kali guna i-Charge kat kereta Naza ria saya, terasa lebih ringan dan pickup masa memotong dan naik bukit, memang terasa perbezaan sebelum dan selepas guna. Dapat extra KM dalam perjalanan jauh, sebelum kalau isi RM100 dapat 370++KM selepas guna dengan isian yang sama saya dapat dalam 450++KM. (yazs)

3. Tadi drive balik kampung baru rasa perubahan pada kereta saya. Pickup dan kuasa memotong memang best. Bila saya overtake kereta tak macam biasa, power double dari sebelum guna i-charge! (Halim)

4. Transmission auto gear rasa smooth, kawalan power steering lebih effisien dan penjimatan minyak dalam perjalanan jauh yang berkesan. (Zaini/Innova )

5. Yess!! Citreon zx 2.0 aku..Sebelum 0.25/km, selepas guna i-charge 0.19/km..hebat tu..sungguh berkesan. (En Amri B'woth)

6. Test p penang, RM63 utk 520KM. Itu pun banyak dlm pekan. Memang ada save. Kereta Honda Civic 1.7, (En Halim Bkt Beruntung)

7. Saya dah alami perubahan pd kereta Gen 2, terasa lebih pick up dan selesa bila drive. Insyaallah produk ni boleh meletup kat politek..(En. Amirul)

8. Test myvi 1.3 manual sxi, penang-simpang pulai-cameron highland-tapah-penang. Jalan jam, highway, berbukit, townroad. Minyak usage RM70 dan jarak 650KM. Speed 60KM-140KM. Ni latest yg saya bawa, ( En Nasrul)

9. Pickup OK, minyak dapat penjimatan 30% dalam pemanduan normal utk Naza Ria saya, tq (Naza Ria - Cikgu Othman Bentong)

10. I-charge terbukti berbaloi, WAJA I dapat 13KM setiap liter! Penjimatan 30%! (Abg Borhan)

11. Vios 1.5, 1 liter dpt 15KM. Lbh jimat dari waja setelah guna i-charge. (Cikgu Sakir)

12. Petrol jimat 10 liter per 100KM panduan jalan raya dari KL ke Gua Musang. Kami refill di gua musang, guna pakai di kb, p. mas, rantau panjang, ulang alik ke pcb dan kb selama 4 hari tanpa tambah petrol, pada hari ke 4 baru refill di p. mas balik ke KL. Jam gila jalan dari machang ke kuala krai, gua musang. slow drive..jimat petrol benar2 jimat. Aircond sejuk gila, kereta pikcup, masa tukar dari gear 2 dah tentu laju kuat la, panjat bukit relax tak macam dulu2 saya pandu sebelum pakai i-charge (Razali puchong)

13. Tadi mandu balik penang buat kali pertama pakai i-Charge, rasa perubahan pada kereta saya. Pickup dan kuasa memotong memang best. Bila saya memotong kereta tak macam biasa, tidak perlu pakai gear yang rendah, kuasa cukup.

14. Kereta saya Honda Civic 1.7. Pakai RM65 utk 550KM. Itu pun banyak dalam town use. Kawalan power steering lebih effisien. Transmission auto gear rasa licin, dalam perjalanan jauh minyak pun lebih jimat dari sebelum.

15. Bagus! Citreon 2.0 aku..Sebelum 0.25/km, selepas guna i-charge 0.19/km..hebat tu..sungguh berkesan. i-charge terbukti berbaloi, WAJA I dapat 13KM setiap liter! Penjimatan 30%! Kereta jenis Suzuki Jimmny banyak mempunyai problem! Lampu besar tidak terang, spot light tak dapat nyala, kuasa enjin lembab dan bising! Semuanya selesai apabila saya start guna i-Charge! I-Charge BOLEH!!!

16. Toyota Vios 1.5, 1 liter dapat 15KM. Lbh jimat dari waja setelah guna i-charge. Saya alami perubahan pada kereta Gen 2, terasa lebih pick up dan selesa bila drive.

17. Myvi 1.3 manual sxi, penang-simpang pulai-cameron highland-tapah-penang. Jalan jam, highway, berbukit, townroad. Minyak usage RM70 dan jarak 650KM. Speed 60KM-140KM. 18. Minyak jimat 20-30% dalam pemanduan normal utk Naza Ria saya. Dapat rasa perubahan banyak dengan Kembara saya, pagi-pagi tak perlu lagi tunggu lama untuk memanaskan enjin, lebih kuasa semasa memotong!

No comments:

Post a Comment